Hemut­rustnings­lån

Som nyanländ till Sverige har du möjlighet att ansöka om hemutrustningslån från Centrala studiestödsnämnden (CSN). Här kan du ansöka om att få låna pengar till köksutrustning eller möbler. 

Ansökningsblankett och information om hemutrustningslån kan du få från kommunens integrationsenhet eller arbetsförmedlingen. På CSN:s hemsida kan du läsa mer om villkor för hemutrustningslånet.

Vanliga frågor

Lånet måste användas till att köpa hemutrustning med, det vill säga köksutrustning och möbler. Pengarna får inte användas till att betala exempelvis hyra, bil eller mat.

För att du ska få låna pengar till hemutrustning gäller att du omfattas av flyktingmottagande eller etableringsförordningen, att det har gått mindre än två år sedan du första gången togs emot i en kommun samt att du är minst 18 år.

När du vill ansöka om hemutrustningslån måste du kontakta integrationsenheten eller arbetsförmedlingen. Du måste ansöka om lånet inom två år från det datum du första gången togs emot i en kommun. Det innebär att om du exempelvis flyttade från en förläggning till en kommun den 1 januari 2015, måste CSN ha din ansökan senast den 1 januari 2017.

Kontakta integrationsenheten i Enköping

Telefonnummer till integrationsenheten i Enköping: 0171-62 53 51

Fördjupning

Kontakt

Hittar du inte svaret på din fråga?