Dagverk­sam­het demens

En möjlighet för dig som har en demens­sjukdom, bor hemma och vill umgås med andra på dagarna.

Syftet med dagverksamheten är att öka möjligheterna till att bo kvar hemma, skapa meningsfull syssel­sättning, skapa nya kontakter och vänskap, stärka självkänslan, bevara och förbättra minnes­funktioner samt att ge avlösning och stöd för anhöriga. För att delta i verksamheten behöver du ett beslut från en bistånds­handläggare.

Dagverksamheten ger även möjlighet till avlösning och stöd för anhöriga.

Vanliga frågor

Att vara på dagverksamheten kostar ingenting. Du betalar för maten och eventuell transport dit och hem. Maten kostar 78 kronor per dag. Resorna kostar 35 kronor enkel resa.

Du behöver en bedömning om det skulle passa för dig att vara på dagverksamheten. För att få det behöver du kontakta en biståndsbedömare genom vård- och omsorgsförvaltningen på telefon: 0171-62 54 25.

Här får du gemenskap, god mat som du kan vara med och laga om du vill. Vi bakar ibland, spelar kort och gör utflykter tillsammans. Dagen formas utifrån dina behov och önskemål.

Sedan 2017 gäller anhörigbehörighet. Det innebär att du som anhörig kan företräda en familjemedlem. Du kan till exempel ansöka om bidrag, betala räkningar eller kontakta en biståndshandläggare för att ansöka om hjälp och stöd för din närstående.

Om anhörigbehörighet

Fördjupning

Relaterade sidor om dagverksamhet demens

Kontakt

Hittar du inte svaret på din fråga?