Kommu­nens fakturor

En del av kommunens service är avgiftsbelagd, exempelvis förskola. Kommunen skickar därför ut fakturor för att få betalt för sin service.

Som standard skickas fakturor ut som vanliga pappersfakturor. Du kan även betala kommunens fakturor via autogiro eller elektroniskt (e-faktura) i din internetbank.

Betalning via autogiro är enkelt och tidsbesparande då det innebär att betalningen sker automatiskt från ditt bankkonto på förfallodagen.

En elektronisk faktura skickas till dig via din internetbank. Fakturan kan du titta på i Internetbanken och den kommer att se ut precis som en pappersfaktura

Vanliga frågor

Vad är elektronisk faktura, (e-faktura)?

​En elektronisk faktura skickas till dig via din Internetbank. Fakturan kan du titta på i Internetbanken och den kommer att se ut precis som en pappersfaktura.

Varför finns det två anmälningssidor för e-fakturor från Enköpings kommun?

Fakturor för vatten och avfall hanteras i ett separat system. Om du vill ha elektroniska fakturor från Vatten och avfall väljer du ”Enköpings kommun Vatten och avfall”. Om du vill ha elektroniska fakturor från kommunens övriga verksamheter, till exempel förskole-/fritidshemsavgifter, vård- och omsorgsavgifter och hyror, väljer du ”Enköpings kommun”. Du kan välja att få elektroniska fakturor från både ”Enköpings kommun Vatten och avfall” och ”Enköpings kommun”.

Hur avanmäler jag mig från elektronisk faktura?

Via din Internetbank letar du upp avanmälan för elektronisk faktura. Där följer du instruktionerna för avanmälan.

Fördjupning