Våra idrottsutbildningar

Är du intresserad av idrott? På Westerlundska gymnasiet kan du kombinera dina gymnasiestudier med en idrottsutbildning. Nationell idrottsutbildning (NIU) eller Lokal idrottsutbildning (LIU).

Foto på ett fotbollslag som springer. En av spelarna dribblar bollen.

Ansök till en nationell idrottsutbildning (NIU)

Om du vill kombinera dina gymnasiestudier med en elitsatsning på fotboll.

Våra program med NIU

Så här ansöker du till NIU

Ansök till NIU senast 1 december 2020. Mer information och länk till ansökan hos Svenska fotbollsförbundet finns på vår webbplats westerlundska.nu. Respektive specialidrottsförbund sköter uttagningen. Blir du antagen till NIU måste du även söka till ett av våra nationella gymnasieprogram i gymnasievalet, senast 11 februari 2021.

Ansök till NIU fotboll

Kontakt

Du som är föreningsaktiv

Westerlundska gymnasiets lokala idrottsutbildning (LIU) passar dig som är aktiv i en förening och vill kombinera dina gymnasiestudier med handboll, ishockey eller fotboll. På LIU går du ett vanligt gymnasieprogram men får hjälp av skolan att skapa förutsättningar för träning. LIU går att kombinera med nio av våra nationella program.

Våra program med LIU

Så här ansöker du till LIU

Ansök till LIU senast 11 februari 2021 i samband med gymnasieansökan i Dexter. LIU finns för fotboll, hockey och handboll. I din digitala gymnasieansökan väljer du LIU och idrott i rullmenyerna med rubrikerna ”Övrigt val”.

OBS! Om du är folkbokförd utanför Uppsala län så gör du din ansökan till LIU genom att maila isabelle.nehler@enkoping.se. I mailet anger du dina kontaktuppgifter och vilken idrott du söker. Utöver detta gör du en separat gymnasieansökan till Westerlundska gymnasiet i Enköping.

Kontakt