Våra program

Dina intressen, önskemål och förutsättningar styr ditt val men det kan vara bra att veta att oavsett vilket program du väljer kan det leda vidare till många olika framtida mål.

På Westerlundska gymnasiet kan du kan välja mellan 12 nationella program, alla är treåriga. Vi har även introduktionsprogram och gymnasiesärskola. Vi erbjuder även nationella (NIU) och lokala (LIU) idrottsutbildning. 

Yrkesprogram

Efter utbildning på ett yrkesprogram ska du ha möjlighet att börja jobba direkt. Med några smarta kursval har du även möjlighet att uppnå grundläggande högskolebehörighet. Våra yrkesprogram har ett nära samarbete med respektive bransch och du har minst 15 veckor arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Högskoleförberedande program

Ett högskoleförberedande program gör dig väl förberedda för studier på högskola och universitet. Ett högskoleförberedande program förbereder inte för några yrken direkt efter gymnasieexemen.

Forma utbildningen

När du valt program kan du välja inriktning och programfördjupning. För dig som vill bygga på din utbildning finns goda möjligheter att läsa utökade kurser. Eftersom vi är en stor skola med ett brett programutbud kan vi erbjuda dig ett åttiotal kurser inom det individuella valet. Inom moderna språk kan du till exempel söka spanska, italienska, franska, tyska eller mandarin.