Intervju | Nyfiken på

Liam McCluskey och Samuel Lindgren, elever på ekonomiprogrammet.

Hur är att vara elev på ekonomiprogrammet?
– Ekonomiprogrammet ett jättebra och populärt program på Westerlundska gymnasiet, med all rätt! Lärarna är väldigt bra och om du är aktiv och fokuserad på lektionerna behöver du inte plugga jättemycket hemma. Vi får chanser att visa våra kunskaper här på ett helt annat sätt än i grundskolan, säger Liam.
– För mig passar det perfekt eftersom jag är intresserad av ekonomi och finans. Det är så skönt att äntligen få fokusera på intressanta kurser som till exempel företagsekonomi och ledarskap, säger Samuel.

Vad har du lärt dig på ditt program?
– Att allt arbeta jag gör på gymnasiet är viktigt för min framtid. Om jag pluggar fokuserat under min gymnasietid kan jag komma in på en riktigt bra högskola efter gymnasiet, säger Samuel.

Vilken användning kommer du ha av din utbildning i framtiden?
– Jag vill fortsätta utbilda mig på högskola och sedan börja arbeta som fastighetsmäklare. Jag gillar både att snacka och sälja så det skulle passa mig perfekt, säger Samuel.
– Jag vill också studera vidare och satsar därför att få riktigt bra betyg nu så att jag kommer in på en så bra utbildning som möjligt efter gymnasiet. Sen vill jag arbeta på en bank eller på ett större företags ekonomiavdelning, säger Liam.

Vad vill du säga till elever som har sitt gymnasieval framför sig?
– Är du intresserad av ekonomi och finans är det här helt rätt program för dig, säger Liam.
– Här får du en väldigt bra grund för framtiden, säger Samuel.

Följ oss

Facebook
Facebook
Facebook

Mer information

Förskola och skola i Enköpings kommun