Nyfiken på ekonomi­programmet

Sofia Hildingstam, elev på ekonomiprogrammet.

Hur är det att vara elev på ekonomiprogrammet?
– Det är bra. Jag trivs framförallt med min klass, lärare och mentorer. Man får den hjälp man behöver. Lärarnas dörrar står alltid öppna. Det uppskattar jag.

Vad har du lärt er på ditt program?
– Jag har lärt mig jättemycket. Redan första året märkte jag av att jag lärt mig mycket nytt. Sedan har vi fått lära oss att ta eget ansvar. Det gäller att man antecknar allt själv och är alert. Då går det hur bra som helst.

Vilken användning kommer du ha av din utbildning i framtiden?
– Jag kommer att ha stor användning av min utbildning. Jag vill jobba med ekonomi i framtiden. Jag kan tänka mig att bli jurist. Vi har fått lära oss om en massa om företagsekonomi, bokföring och marknadsföring. Det är viktiga delar i alla slags företag, som jag nu har kunskap om.

Vad är skillnaden mellan att gå i grundskolan och på gymnasiet?
– Nu tar man mer ansvar och man behandlas mer som en vuxen än när man gick i grundskolan. Lärarna finns här om man behöver dem men de kommer inte se till att saker blir gjorda. Det är ditt eget ansvar. Det är den största skillnaden.

Vad skulle du säga till elever som har sitt gymnasieval framför sig?
– Utgå från dig själv, vad gillar du? Välj det du tycker om. Skulle det bli fel så går det att lösa. Allt löser sig. Det behöver du inte vara orolig för, säger Sofia


Foto på Sofia på ekonomiprogrammet