Nyfiken på estetiska­programmet

Alice Lindblad, elev på estetiska programmet med musikinriktning.

Hur är det att vara elev på estetiska programmet?
– Det är fantastiskt på estetiska programmet. Alla är så snälla och jag känner mig alltid glad när jag är där. Dessutom gillar jag musik, vilket är en förutsättning.

Vad har du lärt dig på programmet?
– Jag har lärt mig jättemycket. Bland annat om hur man skriver musik, läser noter, spelar ackord och hur låtar är uppbyggda. Jag har också lärt mig att spela olika instrument och lägga stämmor i kör. Jag sjöng och spelade fiol innan jag började här, men man behöver inte ha några förkunskaper för att gå här.

Vilken användning kommer du ha av din utbildning i framtiden?
– Jag kommer att ha stor användning av utbildningen. Tillexempel när man samlas i grupp kanske man vill spela tillsammans. Även på högtider. Dessutom är utbildningen perfekt om man vill plugga vidare inom musik, vilket jag vill. Jag skulle gärna gå på musikhögskola för att sedan arbeta som musiklärare eller inom något annat i branschen.

Vad är skillnaden mellan att gå i grundskolan och på gymnasiet?
– Skillnaden är att man får gå tillsammans med andra som har samma intresse. Man får också välja kurser som passar en. Det gör att det är mer motiverande att gå till skolan. Gymnasiet är roligare än grundskolan.

Vad vill du säga till elever som har sitt gymnasieval framför sig?
– Hos oss är alla välkomna så här kan du vara precis som du vill. Tycker du om dans och musik är den här utbildningen perfekt för dig, säger Alice.

Foto på Alice på estetprogrammet