Handel och administration

Handels- och administrationsprogrammet (HA) genomsyras av service och kommunikation. Vi lär dig kommunicera och möta människor på olika sätt. Här får du även tillägna dig digitala kunskaper och färdigheter.

Foto på en elev på handel- och administrationsprogrammet plockar varor i en butik.

Service och kommunikation

Alla företag behöver bra säljare, servicepersoner och ledare. Kanske vill du göra karriär inom handeln, eller jobba med marknadsföring, skapa evenemang eller jobba i en nätbutik? Hos oss lär du dig allt om detta men även att genomföra idéer, dra igång projekt och att starta ditt egna företag. Du får även fördjupade kunskaper i att använda programvaror och plattformar på internet, allt för att vara redo att möta dagens moderna handel.

Inblick i många olika branscher

HA är i första hand ett yrkesprogram. Du kan välja att börja jobba eller studera vidare på yrkeshögskola direkt efter din yrkesexamen. Men hjälp av individuella val kan du även skaffa dig grundläggande behörighet för högskolestudier. Under dina år hos oss kommer du få inblick i många olika branscher och få kontakter med flera olika företag genom bland annat studiebesök, gästföreläsningar och mycket praktik.

Framtidens ledare

Det gemensamma för ämnena här är service och kommunikation. Som elev hos oss lär du dig hur du är som ledare och hur du gör för att driva och marknadsföra företag. Därför är det bra om du är utåtriktad och tycker om människor.