Intervju | Nyfiken på

Linnéa Unnerstedt och Antoine Asmar, elever på teknikprogrammet.

Hur är att vara elev på teknikprogrammet?
– Gemenskapen mellan lärare och elever i alla årskuser är jättebra. Många pluggar hemma för att hänga med i studietakten men lärarna är jättebra på att ge hjälp och stöd, säger Linnéa.
– Den goda relationen mellan alla elever och alla lärare känns verkligen unik för teknikprogrammet. I studierna är det teoretiska inslag blandat med praktiska . Vi arbetar till exempel mycket med datorer, bygger riktiga modeller av hus och fotograferar på riktigt, säger Antoine.

Vad har du lärt dig på ditt program?

– Jag har blivit mer modig! Nu har jag mycket lättare för att redovisa och hålla tal än förut, säger Linnéa.
– Nu är jag enormt mycket bättre på matte än tidigare. Lärarna gör verkligen allt de kan för att hjälpa oss med det vi har svårt för, säger Antoine.

Vilken användning kommer du ha av din utbildning I framtiden?

– Efter gymnasiet vill jag bli polis eller jobba med arkitektur. Efter tre roliga år på teknikprogrammet har jag både möjlighet till bra jobb och fortsatta studier, säger Linnéa.

– Jag instämmer! Nu har jag en bra grund oavsett vad jag vill göra framöver, säger Antoine.

Vad vill du säga till elever som har sitt gymnasieval framför sig?

– Har du teknikintresse kan jag rekommendera teknikprogrammet. Innan jag började på här tänkte jag att det var ett program för personer som sitter mycket framför datorn men så är det inte alls. Det finns stora valmöjligheter och passar därför väldigt många, säger Antoine.
– Väljer du teknik ska du ha ett intresse för matematik. Ju högre mål du har desto mer tid behöver du förstås lägga ner. Jag var lite fundersam över hur det skulle vara att vara tjej på ett program där majoriteten är killar men det fungerar jättebra. Till dig som är tjej och funderar på att välja teknik vill jag bara säga: sök, uppmanar Linnéa.

Följ oss

Facebook
Facebook
Facebook

Mer information

Förskola och skola i Enköpings kommun