Intervju | Nyfiken på

Moa Strömberg och Lovisa Boström, elever på vårdoch omsorgsprogrammet.

Hur är att vara elev på vård- och omsorgsprogrammet?
– Som elev på vård- och omsorgsprogrammet får du prova allt från att släcka bränder till att göra spännande praktik på sjukhus. Vi gör mycket praktik på många olika arbetsplatser som till exempel inom räddningstjänsten, äldreomsorgen, LSS och sjukhus, säger Lovisa.
– Det är verkligen en jättebra utbildning som jag vill rekommendera alla att söka. Det är bra stämning mellan alla elever och lärarna ger oss alltid den hjälp vi behöver, säger Moa.

Vad har du lärt dig på ditt program?
– Mitt självförtroende har stärkts enormt mycket. Jag tror det beror mycket på all praktik vi får göra där vi bemöter många olika typer av människor. Nu vågar jag prata mer och har tack vare det fått jättemånga nya vänner, säger Moa.
– Jag känner mig mer självständig och tror mer på mig själv, säger Lovisa.

Vilken användning kommer du ha av din utbildning i framtiden?
– Branschen skriker efter personer med vårdutbildning och både Lovisa och jag har redan fått extrajobb på våra praktikplatser. Jag har många tankar om vad jag ska göra efter gymnasiet men kanske utbilda mig till ambulanssjukvårdare eller forska inom diabetes, säger Moa.
– Det finns så otroligt många yrken att välja bland men jag vill fortsätta utbilda mig och bli barnmorska, säger Lovisa.

Vad vill du säga till elever som har sitt gymnasieval framför sig?
– Välj vård- och omsorgsprogrammet om du är intresserad av att hjälpa människor. Som bonus kommer du bli utbildad undersköterska och ha enkelt att få jobb efter gymnasiet, säger Moa.
– Här får en utbildning som verkligen betyder något. Du får kunskaper som kan rädda folks liv, säger Lovisa.

Följ oss

Facebook
Facebook
Facebook

Mer information

Förskola och skola i Enköpings kommun