Resultat i schackturnéringen

publicerad: 2017-12-14

Årets schackturnéring är över. Sista matchen är spelad och schackmästaren 2017 är utsedd. Så här gick det till på den rafflande finaldagen.

”Vi passar på och spelar under tiden vi väntar på de andra pristagarna”. Filip Berkefelt (Teknik 1) och Potus Lardner (Ekonomi 1) är överens och sätter upp pjäserna på schackbrädet i skolans bibliotek. Det dröjer inte länge innan fler elever ansluter och sätter sig bredvid för att titta på när två duktiga schackspelare möts.

Nya bekantskaper

Schackturneringen har engagerat 36 deltagare och mycket publik under turneringens gång. Det har lett till nya bekantskap bland elever som går på olika program men har schack som gemensamt intresse. Till en början spelades matcherna i kafeterian och för att lättare kunna koncentrera sig ju längre turneringen led flyttades matcherna till biblioteket.

Vann med genomtänkt drag

I finalmatchen möttes Mitushan Krishnamoorthy (Teknik2) som för övrigt hade med sig en schackmästartitel från Sankt Iliansskolan och Filip Berkefelt (Teknik 1) som spelade sin första schackturnering någonsin. I en mycket spännande finalmatch med taktiska och genomtänkta drag var det Filip Berkefelt som till slut vann och kan titulera sig som ”WGY:s schackmästare 2017”. På tredje plats kom Theodor Johansson (Natur 2) som i matchen om 3:e pris vann mot Pontus Lardner (Ekonomi 1). Stort grattis alla tre!

Sagt bland elever och personal om schakturnéringen

"Det har varit roligt med alla möten bland elever. Schackspelet behöver inget språk men kommunikationen mellan eleverna har varit oundviklig. Schackmatcherna har varit intressanta och eleverna visade verkligen hög klass i sitt spel. Det svåra kring turneringen har varit att hitta matchtider som passar de som ska mötas. Vi har varit noga med att matcher spelas endast på raster eller andra tider som eleverna inte har någon lektion på. Jag hoppas att schackturneringen får bli en årlig tradition på WGY. "

Dzevad Tatarevic (organisatör och domare)

 

"Det har varit en jättefin insats av Dzevad Tatarevic och skolan att göra en schackturnering där vi kunde sätta vår talang på test och lära känna elever från alla program."

Mitushan Krishnamoorthy (elev, Teknik 2)

 

"För mig var det roligt att träffa elever från andra program. Det har varit vänskapliga matcher och jag tycker att eleverna jag har mött har varit väldigt trevliga."

Mohammed Alzerai (elev, IM)

 

"Jag tycker att schackturneringen har varit väldigt lyckad. Jag känner att jag har utvecklats i schack mycket och det har varit väldigt trevligt att möta nya spelare. "

Pontus Lardner (elev, Ekonomi 1)

 

"Jag har mött duktiga spelare under turneringen. Det har varit roligt att spela i biblioteket för att man behöver spela schack i en lugn miljö."

Filip Berkefelt (elev, Teknik 1)

 

"Det här var min första schackturnering. Det har varit roligt och jag känner att mitt intresse för schack har vuxit jättemycket under och efter turneringen."

Theodor Johansson (elev, Natur 2)


Följ oss

Facebook
Facebook
Facebook

Mer information

Förskola och skola i Enköpings kommun