Studera årskurs 2 utomlands

Vill du tillbringa ditt andra år på gymnasiet i London, Madrid, Paris, Bryssel eller Costa del sol?

 

Du som är mantalsskriven i Enköping och går i årskurs 1 på naturvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet eller samhällsvetenskapsprogrammet kan nu söka elevplats i London, Madrid, Paris, Bryssel eller Costa del sol för att tillbringa ditt andra gymnasieår där.

Finansering

Vi står för skolpengen motsvarande utbildningskostnaden hos oss. Du står för eventuell mellanskillnad om skolkostnaden är högre än vår utbildningskostnad samt för värdfamiljsavgiften (cirka 7000 euro/år) och för resorna. Studiestöd kan sökas via CSN. Det förutsätts att du tecknar en tilläggsförsäkring för studietiden som kompletterar vår skolförsäkring samt utlandsskolans försäkring.

Praktisk information

Du ska klara av att bo och studera i en främmande miljö, du är stabil, trygg och öppen för att lära känna en ny värdfamilj i en ny kultur. För studier i Costa del Sol ska du ha läst spanska antingen i grund- eller gymnasieskolan. I Paris kommer du att läsa franska fem timmar i veckan, här finns inga krav på förkunskaper.

Skolåret på en svensk utlandsskola börjar den 1 september och slutar vid midsommar. Du kommer sedan tillbaka till din ”gamla” skola och fortsätter dina studier i årskurs 3 och förutsätts dela med dig av dina erfarenheter.

Ansök

Ansökan ska vara inne senast den 2 februari 2018.

Börja med att meddela din studie- och yrkesvägledare att du vill söka. Skicka sedan din ansökan till:

Westrlundska gymnasiet
Sandbrogatan 2
749 49 Enköping

Intervjuer är planerade till slutet av januari. Vi kommer årligen att bevilja en elevplats per ort. Uttagningen sker på urval av studieresultat, lärarnas rekommendation och intervjuer. Förvaltningschefens beslut kan inte överklagas. Undrar du över något är du varmt välkommen att maila rektor kenny.andersson@enkoping.se.

Ansök genom att fylla i den här blankettenPDF

Följ oss

Facebook
Facebook
Facebook

Mer information

Förskola och skola i Enköpings kommun