Nationell idrottsutbildning fotboll (NIU)

Westerlundska gymnasiet är en stor skola med hög kvalitet på sina utbildningar. Här trivs både elever och personal och vi har mycket goda idrottsfaciliteter.

Westerlundska gymnasiet ligger placerad centralt i Enköping. I närheten av skolan går direktbussar till Uppsala och Västerås och på promenadavstånd ligger järnvägsstationen. Med tåg tar det 45 minuter till Stockholm och 15 minuter till Västerås.

NIU verksamheten är certifierad av Skolverket och Svenska Fotbollsförbundet och är en elitinriktad utbildning med syfte att nå nationell/internationell elit.

I NIU utbildningen ingår 400 gymnasiepoäng. Specialidrott 1 (100p), specialidrott 2 (100p), specialidrott 3 (100p) och Tränings- och tävlingslära 1(100p). NIU går i nuläget att kombinera med barn- och fritidsprogrammet, handel- och administrationsprogrammet, ekonomiprogrammet, teknikprogrammet, naturvetenskapsprogrammet och samhällsvetenskapliga programmet.

På Westerlundska gymnasiet bedrivs fotbollsträningen 2-3 dagar i veckan klockan 8.45–10.00 på Korsängens konstgräsplan. Närheten till idrottshuset med inomhushallar och gym gör det också möjligt att kunna arbeta med futsal och skadeförebyggande träning. Teoretiska moment som hjälper dig i din idrottssatsning som t ex näringslära, mental träning, träningsplanering och skadehantering ingår i kursen tränings- och tävlingslära. Vi arbetar i kursen också med individuell fysträning för att förbättra din fysik som fotbollsspelare. Även studiebesök i olika elitmiljöer ingår i utbildningen.

Antagningsprocess NIU Fotboll

  1. Alla ansökande kallas till provträning via den mejladress som angivits i ansökan. I samband med träningen genomförs intervjuer med de som provtränar.
  2. Beslut meddelas alla sökande senast den 8 februari via mejl.
  3. Kom ihåg att den idrottsliga antagningen inte är en garanti för att få en plats på Westerlundska gymnasiet. Du skall även komma in på betyg till det program du valt.

Valet av Nationell idrottsutbildning (NIU), är en separat process och berör inte valet av utbildningsprogram. Valet av program sker via Gymnasieantagningen och utgår från dina grundskolebetyg.

Ansökan NIU

Ansökningssidan inför ansökan för ht-21 öppnas 1/9 -20
Sista dagen att lämna in ansökan är 1/12 -20, därefter stängs ansökningssidan.

Ansök till NIU på svensk fotbolls hemsida

Frågor?

Kontakta någon av våra instruktörer vid frågor:

Malin Nyqvist
E-postadress: malin.nyqvist@enkoping.se

Christoffer Stenberg
E-postadress: christoffer.stenberg@enkoping.se

Dzevad Tatarevic
E-posadress: dzevad.tatarevic@enkoping.se