Ansökan och antagning till gymnasiet

Du kan studera vidare på gymnasienivå när du gått ur grundskolans årskurs 9 eller fått motsvarande utbildning på annat sätt.

Gymnasiet

Gymnasieundervisningen kostar ingenting och utbildningen är vanligtvis tre år. Fram till det år du fyller 20 år har du rätt att påbörja en gymnasieutbildning. Du behöver ha gått ut grundskolan eller fått motsvarande utbildning på annat sätt.

Westerlundska gymnasiet

I Enköpings kommun finns ett gymnasium. Det är en kommunal skola som heter Westerlundska gymnasiet (WGY). På skolan går cirka 1 400 elever.

På Westerlundska gymnasiets webbplats kan du bland annat läsa mer om hur du ansöker till gymnasiet, studievägledning, vilka program och kurser som vi erbjuder samt annan viktig information.

Ansökan och antagning

Du som går i årskurs 9 kan ansöka till gymnasiet via vår e-tjänst. Där kan du också se och svara på ditt antagningsbesked till gymnasiet.

  • Ansökan till gymnasiet öppnar 11 januari klockan 9.
  • Ansök senast den 14 februari.
  • Se om du är antagen 9 april klockan 9.
  • Omval kan du göra mellan 15 april och 2 maj.

Det kommer inte att skickas hem några antagningsbesked utan du kontrollerar själv i it-systemet Dexter om du är antagen.

Inlogg till Dexter ska du ha fått från din studie- och yrkesvägledare. Har du tappat bort inloggningsuppgifterna kontaktar du studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Särskilda skäl för antagning

Du som söker till gymnasiet kan i undantagsfall antas på grund av särskilda skäl. Du måste dock fortfarande uppfylla behörighetskraven till utbildningen du sökt. Prövning sker individuellt.

Fyll i blanketten och skicka den sedan till:

Gymnasieantagningen i Västerås
Stadshuset, E1
721 87 Västerås

Anpassad gymnasieskola

Anpassad gymnasieskola är till för dig som har en utvecklings­störning. När du har gått ut anpassad grundskola kan du läsa vidare på gymnasienivå. Det finns både individuella och nationella program.

Du som har gått ut anpassade grundskolans årskurs 9 eller har fått motsvarande utbildning på ett annat sätt har rätt att börja på en gymnasieutbildning.

Anpassad gymnasieskola strävar efter att skapa en trygg och utvecklande skolmiljö för våra elever. Ledorden är struktur, lösningsinriktat förhållningssätt, individualisering, goda relationer, flexibilitet och kompetensutveckling.

Ansök till anpassad gymnasieskola

Fyll i blanketten och skicka den till:

Westerlundska gymnasiet
Daniel Hellström
Sandbrogatan 2
749 49 Enköping.

Vid frågor kan du kontakta:

Daniel Hellström, programrektor
E-post: daniel.hellstrom@enkoping.se

Relaterad information