Kungs­gårdens omvårdnadsboende

I villaområdet vid Gröngarnsåsen ligger Kungsgården.

Om Kungsgården

Den inhägnade trädgården ger stora möjligheter till utevistelse och aktiviteter av olika slag. På varje avdelning finns stora inglasade balkonger som inbjuder till trevlig samvaro oavsett väderlek. I anslutning till husets samlingssal finns en bad- och bastuavdelning.

Boendet

På Kungsgården finns 51 lägenheter fördelade på fem enheter (avdelningar). I lägenheterna finns trygghetslarm, lyftanordning, trinettkök och toalett med dusch. Vi har en avdelning med finsk inriktning, där personal pratar finska och där maten kan anpassas till finska traditioner.

Mat

Alla måltider tillagas från grunden på respektive avdelning.

Aktiviteter

Ett aktivt liv är ett gott liv! Vi erbjuder de som bor på äldreboendet ett varierat kultur- och aktivitetsutbud. Kryddan i vardagen skall vara kulturupplevelser och humor i vardag och fest.

Hos oss finns två personer som är kultur- och aktivitetsansvariga och som koordinerar aktiviteter och arrangemang. Alla aktiviteter är på de boendes villkor. Vi vet att behov och önskemål varierar från dag till dag och från person till person. Rätten till att inte göra något är också viktigt.

Dagligen finns planerade aktiviteter som sker på respektive avdelning, utomhus och eller i vår samlingssal.

För att se till att du har det så bra som möjligt kommer du att få en ur personalen som kontaktperson, som ska se till dig lite särskilt och en sjuksköterska har omvårdnadsansvar för dig. På boendet finns även tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut. Alla professioner arbetar tillsammans i team för att kunna erbjuda dig en god, trygg och säker vård och omsorg.

Film om Kungsgården